Skolloppet 2021

Onsdag 12.5.2021 deltar Smedsby-Böle skola i Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet, som är Nordens största välgörenhetslopp för skolelever.

Loppet arrangeras av Team Rynkeby Fonden. I Skolloppet deltar hundratals skolor från Finland, Sverige, Norge och Danmark. och dess syfte är att motivera eleverna att röra på sig, samtidigt som de tillsammans med andra skolor i Norden är med och samlar in pengar till barn med allvarliga sjukdomar. 

Inför loppet har eleverna möjlighet att ingå mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas skänka ett mindre belopp per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer i samband med Skolloppet.

I Finland samlar deltagarna in pengar till Aamu Finlands Barn Cancerstiftelse. De insamlade medlen används till barncancerforskning och utveckling av effektivare vårdmetoder. Skolloppet genomförs i Finland under Aamu Finlands Barn Cancerstiftelsens penninginsamlingstillstånd RA/2018/92. Tillståndet är giltig 4.3.2018 – 3.3.2023 i hela Finland förutom Åland.