Frisbeegolf

Vi har fyra frisbeegolfbanor i Korsholm. Frisbeegolfbanorna är belägna på skolområdet i Smedsby intill Korsholms högstadium i Österhankmo vid simstranden, vid skidspåret i Solf samt vid sportstugan i Norra Vallgrund.

Vad är då frisbeegolf?

I frisbeegolf strävar man efter att fullfölja en runda med så få kast som möjligt. Minst antal kast, vinner.

Visst kan du kasta med en vanlig frisbee men det är så mycket roligare med en riktig disc. En frisbeegolfdisc är tyngre och flyger betydligt längre.

Som nybörjare behöver man egentligen bara 2–3 discar, en driver och/eller en inspels/midrangedisc som du gör utkastet med och en putter. Puttern använder du när du är 15 meter eller närmare korgen.

Du måste stå där discen landat (max 30 cm bakom) med din främre fot. Den andra foten får du ha var du vill, så länge den inte är närmare korgen (målet) än din främre fot. Drivern är utgångskastet, men ofta det kast som inte spelar så stor roll jämfört med andra kast. Ett mindre bra utkast kan ofta räddas av ett bra midrange/inspelskast.

Frisbeegolf är en individuell sport men vanligtvis spelar man i en grupp på 3–5 spelare. Frisbeegolf är förmånligt, lätt att lära sig och kan bli hela familjens hobby.

På första hålet lottar man vem som börjar kasta. När alla utkasten är gjorda går turen alltid till den spelare vars disc ligger längst ifrån korgen.

På övriga hål börjar den som hade bäst resultat på föregående hål.

Frisbeegolfdiscar kan lånas från Sportoketet vid Korsholms bibliotek.

Frisbeegolfbanor i Korsholm

Smedsby frisbeegolfbana 
(OBS! Några skolbyggnader håller på att förstoras så kartan stämmer inte exakt med verkligheten, men att vi uppdaterar den när byggandet är klart.)
Matildavägen 1, Smedsby
N63 07.021 E021 41.076

Österhankmo frisbeegolfbana
Silldisvägen 111, Österhankmo
N63 14.391 E021 56.160

Solf frisbeegolfbana
Västersolfvägen 232, Solf, ca 500 meter gångavstånd från sportstugan
N63 59.819 E021 38.900

Norra Vallgrund frisbeegolfbana
Storkärrtået 63, Norra Vallgrund
N63 11.313 E021 18.041
Upprätthållare: IF Kvarken

Länkar

Här hittar du  mera information om frisbeegolfbanor i Finland: http://frisbeegolfradat.fi/