Andra former av hjälp och stöd
Ungdomsstationen Klaara
Ungdomsstationen Klaara i Vasa hjälper unga i åldern 13-22. Du kan själv boka tid till dem om du vill. Antingen via nätet eller via telefon 06 325 2850.
Psykporten för unga
Psykporten är en nättjänst där du får information som främst berör psykisk hälsa samt hjälp med att bedöma hur allvarlig en ung persons situation är och få information om vård- och serviceställen. Här finns även flera test som du själv kan fylla i.
Sluta panta
Sluta panta är en nationell online-tjänst på nätet där unga kan få råd och information om relationer, hälsa, framtid och övriga frågor som är aktuella i deras liv via chatt med professionella inom ungdomssektorn. Chatten är igång må, ti och fre 19-22. Sluta panta har även en egen Facebooksida.
Decibel
Decibels verksamhet är att stöder ungdomar i olika livssituationer och svarar på frågor om sådant som berör ungdomars liv. Det innebär att du kan fråga om precis vad som helst som bekymrar dig. På Decibels hemsida hittar du bl.a. 15 000 färdigt besvarade frågor från ungdomar som tagit kontakt.
Din ungdomsmottagning på nätet
Din ungdomsmottagning på nätet är en rikssvensk sida där mycket information finns samlat för unga. Du kan läsa om tips på bättre självkänsla, frågor kring kärlek, familj, våld, droger mm. Delar av sidorna finns bl.a. översatta till arabiska, engelska och dari. På sidna finns även en ”panikknapp” som gör att du snabbt kan dölja den sida du är inne på.
Väestöliitto nuoret
Väestöliitto nuoret har en hemsida med information om relationer, psykiskt mående, självkänsla, din säkerhet osv. På hemsidan finns även flera olika chattar.
Peluuri
Peluuri erbjuder hjälp och stöd till personer med spelproblem och deras närstående.
Droglänken
På Droglänkens hemsida hittar du information om droger och missbruk och också olika självtest, bl.a. test för att klargöra om man har eller är i riskzonen för internetberoende, drogtest, frågeformulär om alkohol och även ett riktgivande s.k. sinnesstämningstest som hjälper dig att identifiera humörsvängningar och att förstå hur de påverkar din funktionsförmåga. I broschyren Fakta och myter om Cannabis finns svar på många frågor om THC etc.
USM
Klaara och USM ordnar tillsammans samtalsgrupper för barn till missbrukare eller föräldrar med psykisk ohälsa. Närmare info om verksamheten finns på FB, Instagram och på hemsidan.