Utbud och tjänster

På biblioteken i Korsholm finns ett varierat utbud av böcker, ljudböcker, e-böcker, film, musik och tidskrifter för alla åldrar och intressen. Hittar du inte det du söker finns det möjlighet till fjärrlån från andra bibliotek. Läs mera om fjärrlån genom att klicka på länken till vänster.

Biblioteken erbjuder ett stort antal tidskrifter att läsa och låna. Lånetiden är 14 dagar, förutom senaste numret som endast kan läsas i biblioteket. Vid huvudbiblioteket finns också ett urval av både svensk- och finskspråkiga dagstidningar, både lokala och rikstäckande.

Tidningsläsesalen för dagstidningar är öppen från kl. 8 på vardagar (lördagar kl. 10) fram tills att biblioteket stänger.

Datorer och wifi

På huvudbiblioteket samt på biblioteken i Kvevlax, Replot och Solf kan du använda någon av våra datorer. I alla bibliotek finns ett trådlöst nätverk. Lösenord till det trådlösa nätverket fås från lånedisken.

E-material

Besök fredrika.finna.fi och bekanta dig med vårt e-material: Biblio, Viddla och PressReader. För att låna e-materialet krävs lånekort och pin-kod till något av Fredrikabiblioteken.

Sportoteket

Låna idrottsredskap från biblioteket

Från Korsholms bibliotek kan du också låna olika idrottsredskap!

Redskapen lånas med lånekort på samma sätt som bibliotekets övriga material, och lånetiden är 2 veckor. Sportoteket finns i huvudbibliotekets utrymmen, men man kan också beställa utrustning för avhämtning vid filialbiblioteken. Utlånad utrustning kan även reserveras.

Sportoteket har ett mångsidigt utbud sportutrustning för alla åldrar och årstider. Mera information finns under Idrottsverksamhet

Korsholms fröbibliotek

Så här går det till:

Låna fröer på biblioteket. Odla. Ta frön från växten och lämna tillbaka eller lämna tillbaka frön från en annan växt.