Två Korsholmsföretag belönades på företagarfest


Korsholmsföretaget Vilpe som utvecklar och tillverkar ventilations- och specialtakprodukter är årets företag i regionen och skobutik Sko Ekstra från Smedsby är årets företag i Korsholm. Båda företagen belönades på Kust-Österbottens Företagares galamiddag på Strampen i lördags 6.11.

Grupp med människor.

Korsholms kommuns näringslivskoordinator Johanna Långskog, näringslivschef Henna-Maija Sumuvuori och Korsholms Företagare r.f.s ordförande Maria Norrlin-Asplund gratulerade Lasse Pihlaja, Leif Lahtinen och Tommy Pihlaja från Sko Ekstra som utsågs till Årets företag i Korsholm 2021. Foto: Sami Pulkkinen Photography.

Regionens företag utses av Kust-Österbottens Företagare. Motiveringen till valet av Vilpe som årets företag lyder att Vilpe är ett exemplariskt företag när det gäller att skapa förtroende genom kvalitet och tillit, men också tillväxtattityd. Vilpe har varit sin hemort trogen trots den starka tillväxten.

Årets företag i regionen är Vilpe. Tuomas Saikkonen och Eero Saikkonen tog emot priset på Kust-Österbottens Företagares galamiddag på Strampen 6.11. Foto: Sami Pulkkinen Photography.

Årets företag i Korsholm utses vartannat år av Korsholms företagare r.f. och vartannat år av Korsholms kommun. I år var det kommunen som valde årets företag som är Sko Ekstra. Motiveringen till valet är att skobutiken är ett föredöme för stenfotsbutiker i regionen. Trots utmanande tider för stenfotsföretag har Sko Ekstra hållit en stabil inkomst. Som enda skobutik i trakten erbjuder Sko Ekstra ett stort utbud av både inhemska och utländska skor. Betjäningen är sakkunnig och professionell.

Lasse Pihlaja, Leif Lahtinen och Tommy Pihlaja från Sko Ekstra fick ta emot utmärkelsen årets företag 2021 i Korsholm. Foto: Sami Pulkkinen Photography.
Flera nyheter