Drop in-coronavaccineringarna kring årsskiftet riktas till vissa åldersgrupper och riskgrupper


Kommande drop in-coronavaccineringstillfällen i Korsholm riktas till vissa åldersgrupper och riskgrupper. Övriga åldersgrupper ombeds boka tid till vaccinering via webbtidsbokningen.

Ett plåster sätts på armen på en kvinna. Laastari laitetaan naisen käsivarteen.

Drop in-coronavaccineringarna i slutet av december och början av januari vid Korsholms hälsovårdscentral riktas endast till äldre befolkningsgrupper och riskgrupper. Övriga åldersgrupper ombeds i det här skedet att boka tid för vaccinering via webbtidsbokningen. Personalen arbetar som bäst med att planera flera vaccineringstillfällen till januari.

Enligt nuvarande planer vaccineras följande åldersgrupper vid de kommande drop in-tillfällena:

  • tisdag 28.12 kl. 10–15 endast 70-åringar och äldre.
  • onsdag 29.12 kl. 10–15 endast 70-åringar och äldre samt riskgrupper.
  • måndag 3.1 kl. 10–15 endast 60-åringar och äldre samt riskgrupper.

Till drop in-vaccineringarna får man även komma för att ta första vaccindosen om man är 12 år eller äldre.

Kontrollera innan tidsbokningen eller före du kommer på plats att intervallet mellan andra och tredje dosen efterföljs. Vaccin ges inte om tidsintervallet mellan doserna inte är tillräckligt långt.

THL rekommenderar att en tredje coronavaccindos ska erbjudas till alla som fyllt 18 år. Till personer med kraftig immunbrist rekommenderar THL en tredje vaccindos, när det har gått minst två månader sedan den andra dosen. Till personer som har fyllt 60 år och till personer som hör till riskgrupperna, kan en tredje vaccindos ges, när det har gått 3–4 månader sedan den andra dosen. Till personer som är 18–60 år, som inte hör till riskgrupp kan en tredje vaccindos erbjudas 4–6 månader efter den andra dosen.

Flera nyheter