Kommunen premierar


Välfärdsutskottet har utsett Camilla Forsén-Ström och Pernilla Vikström till Årets kulturpersoner och Virpi Snickars till Årets eldsjäl. Ungdomsfullmäktige har utsett Felicia Lindström till Årets ungdom 2021. Vi gratulerar!

Camilla Forsén-Ström och Pernilla Vikström är Årets kulturpersoner i Korsholm 2021

Till Årets kulturperson utses en till två personer som berikat det kulturella livet i Korsholm genom engagemang, kunnighet och genom berömvärda kulturella insatser. Personen ska vara bosatt i Korsholm. Till Årets kulturpersoner i 2021 har valts Camilla Forsén-Ström och Pernilla Vikström med följande motivering:

Konstnär Camilla Forsén-Ström utstrålar kreativitet och skaparglädje både i tv-rutan i Strömsö-programmet och i det verkliga livet. I hennes konst står mänskan ofta i centrum, avbildade i typiska österbottniska miljöer och sammanhang. Som konstnär är hon engagerad och flitig med att ställa ut sin konst – till vår allas glädje. I egenskap av hobbyexpert har hon under flera års tid ansvarat för de omtyckta Kreativa klubbarna i kommunens lågstadieskolor.

Camilla Forsén-Ström (Foto: Nelly Björkholm)

Textilkonstnär Pernilla Vikström har under de senaste åren dammat av och blåst nytt liv i ett gammalt hantverk, brodering. Med ett fräscht och modernt grepp skapar hon tankeväckande arbeten med underfundiga texter – inte sällan på lokal dialekt. Dessutom är hon aktiv med att ställa ut sin konst och dela med sig av sin kunskap på kurser och workshops.

Pernilla Vikström

Virpi Snickars är Årets eldsjäl i Korsholm 2021

Till Årets eldsjäl utses en person som genom engagemang, kunnighet och egen uppoffring har inspirerat barn, ungdomar och vuxna till att regelbundet delta i idrotts- och fritidsaktiviteter. Vid valet betonas ledarskap, förtroendeuppdrag och eget motionerande. Personen ska vara bosatt i Korsholm. Till Årets eldsjäl 2021 har valts Virpi Snickars med följande motivering:

Snickars har i många år bidragit med ett stort brinnande intresse och ett ovärderligt ledarskap för Solf IK´s orienteringssektion. Hon besitter mycket stor kunskap i orienteringsfrågor och är allt-i-allo i föreningen. Snickars utvecklar hela tiden orienteringsverksamheten i Solf IK för att locka nya deltagare, såväl unga som äldre att intressera sig för motionsformen. På träningar och tävlingar pushar hon alla och önskar lycka till men framförallt uppmanar hon alla att ha kul i skogen. Med sitt glada humör och inkluderande sätt är hon en stor inspiratör både för sektionsmedlemmarna och alla orienterare.

Virpi Snickars

Felicia Lindström är Årets ungdom i Korsholm 2021 

Ungdomsfullmäktige i Korsholm har valt Felicia Lindström till Årets ungdom 2021. Felicia är engagerad och har ett intresse för att leda barn och ungdom. Hon är en mycket omtyckt ledare som genom sitt positiva, vänliga och ansvarsfulla sätt har inspirerat och engagerat många barn att delta i en rad av olika klubbar. Trots sin långa skolväg från Söderudden till Smedsby, egna studier, träningar och det egna aktiva idrottandet, ger sig tid att genomföra, med ett stort engagemang och ett medryckande sätt. Felicia är själv aktiv inom längdskidåkningen och har även ett stort intresse för friidrott, löpning, vandring för att bara nämna några av de idrotter som hon brinner för. 

Felicia Lindström
Flera nyheter