Rent och snyggt i naturen – tillsammans lyckas vi


Korsholms kommun ordnar städtalko och erbjuder sopsäckar att fylla med skräp och möjlighet att lämna dem vid dikeskanten.

Skräp bland torkade löv på marken. Roskia kuivuneiden lehtien seassa maan päällä.

Munskydd, godispapper, tomburkar och annat skräp i dikesrenar och på allmänna platser syns extra bra när snön smultit och innan naturen börjat grönska. Det är ingen trevlig syn och många reagerar på nedskräpningen.

Korsholms kommun har mottagit ett medborgarinitiativ om städtalko och erbjuder nu kommuninvånare sopsäckar att fylla med skräp och möjlighet att lämna dem vid dikeskanten. Kommunen samlar sedan in de fyllda sopsäckarna.

Sopsäckar kan hämtas från ämbetshusets infopunkt. När du hämtar sopsäckar skall du uppge vid vilken väg eller gata du samlar skräp, tidpunkt och var du lämnar de fyllda säckarna. Om du bor långt från ämbetshuset går det också bra att enbart meddela var du samlar och varifrån kommunen kan plocka upp fyllda säckar.

Ämbetshustes infopunkt är öppen måndag–fredag klockan 8–16.

Besöksadress: Centrumvägen 4, Smedsby
Telefon: (06) 327 7111
E-post: infopunkten@korsholm.fi

Samla ihop ett eget talkogäng

Korsholms kommun uppmuntrar kommuninvånare och andra som vill att näromgivningen är snygg och ren att samla ihop ett talkogäng och tillsammans städa i det egna närområdet.

Vägskydd 1-kort krävs för skräpinsamling längs vägar

Det krävs ett så kallat Vägskydd 1-kort av personer som samlar skräp. Om man är flera personer räcker det att en person har kortet. Intyget är avgiftsfritt och avläggs som webbutbildning. För att få Vägskydd 1-kortet krävs att man är förtrogen med de riskfaktorer som trafiken ger upphov till på arbetsplatsen.

Information om Vägskydd 1-utbildningen på Trafikledsverkets webbsida

Gul väst och handskar rekommenderas för de som deltar och gör en god gärning för Korsholms kommun.

#supersnygga_korsholm

Tillsammans kan vi också sprida städglädjen till flera. Ta en bild från städtalkot och ladda upp på Facebook eller Instagram med hashtagen #supersnygga_korsholm. Foton som publiceras med hashtaggen #supersnygga_korsholm på offentliga sidor och profiler kan delas i Korsholms kommuns sociala medier.

Flera nyheter