Fler bussturer när Lifti inleder verksamheten 1.7


Korsholms kommuns och Vasa stads nya regionala kollektivtrafik, Lifti, inleder verksamheten 1.7.

Tre personer framför en rosa buss. Kolme henkilöä pinkin linja-auton edessä.

I och med förnyelsen får linje 6 som trafikerar Smedsby–Stenhaga–Vasa centrum–Vasklot fler turer per dag och kör också på lördagar och söndagar. En annan nyhet är att Waltti-kortet tas i bruk över kommungränsen. Från och med juli är det också möjligt att använda kontaktlös betalning.

– Efter att vi i några års tid har haft olika biljettsystem i Korsholm och Vasa är det roligt att igen återgå till ett samarbete med samma produkt. När Waltti-kortet tas i bruk också i Korsholm blir det enklare och smidigare för korsholmare då man inte behöver fundera på vilken biljett som ska användas, säger näringslivschef Matias Båsk.

– På längre sikt är det en stor fördel när det är samma organisation som planerar trafiken inom hela området, vilket jag tror att leder till en bättre servicenivå, fortsätter Båsk.

Mera information finns på www.lifti.fi.

Liftis tidtabeller och rutter

I Liftis kartguide syns alla nya linjer

Via ruttguiden hittar du bussturerna i realtid

Flera nyheter