Klättring, bio och pizzabakning –höstlovsprogrammet i Korsholm erbjuder något för alla


Det ordnas en hel del roligt program för barn och ungdomar i Korsholm under höstlovet 19 – 21.10. Man kan delta i bland annat klättring, bowling och höstlovsbio. En resa till Duudsonit Activity Park i Seinäjoki står också på programmet.

Kommunens fritidsavdelning ordnar program för barn och ungdomar alla höstlovsdagar. Många av aktiviteterna är gratis och kräver ingen anmälan, men klättringen, bowlingen och resan till Duudsonit Activity Park kostar och har begränsat med platser, så till dem lönar det sig att anmäla sig i tid.

En del aktiviteter ordnas i samarbete med lokala föreningar.

Viktigt med program under skolloven

På fritidsavdelningen är man glad över att få ordna höstlovsprogram som normalt i år, efter ett par års inskränkt höstlovsverksamhet på grund av coronapandemin.

Det är viktigt att det ordnas program under skolloven, konstaterar fritidschef Mikael Österberg.

– Barnen är lediga men det är inte alltid föräldrarna. Då behöver det finnas aktiviteter som barnen kan delta i.

Popcorn i förpackningar

Program onsdag 19.10

Prova på klättring på Wasa UP klockan 13-15. Klättringen kostar 10 euro och är för elever i åk 4 och äldre.

Bowling i Vasa bowlinghall klockan 13-15. Avgift: 7 euro.

Klädbytarkväll på Seniorpunkten i Smedsby klockan 17.30-19. Byt ut dina egna ”överblivna” kläder och acessoarer mot någon annans.

Ungdomsgården Pulsen i Solf har öppet klockan 17-21. Den som vill har möjlighet att baka söta och salta cupcakes.

Program torsdag 20.10

Resa till Duudsonit Activity Park i Seinäjoki. Avgiften är 30 euro och i den ingår buss, inträdesbiljett och strumpor. Barn födda från och med 2010 får åka utan vuxet sällskap.

Cykeljippo i Karperö för hela familjen klockan 18-20. Man får välja mellan två rutter, 3 kilometer eller 7 kilometer.

Månadens nordiska film i Kulturhuset: Sune – uppdrag midsommar, klockan 18-20.

Program fredag 21.10

Innebandyturnering i Korsholms högstadiums gymnastiksal klockan 12-18. Turneringen är för icke licensierade spelare i åk 4-6. Avgiften är 30 euro per lag och alla deltagare får en gåva. Presentkort lottas också ut bland deltagarna.

Höstlovsbio för barn i Kulturhuset. Filmen Tuffa gänget visas på svenska klockan 13 och på finska klockan 15. 9-åringar och äldre får komma utan vuxet sällskap.

UF Havsbandet i Södra Vallgrund har öppet klockan 18-21. Det finns möjlighet att baka sin egen pizza, trycka t-skjortor och tygkassar och ta kondomkörkort.

Höstbingo och gratis gymträning hela veckan

Under hela höstlovsveckan kan man också delta i ett rörelseinspirerat höstbingo var som helst i kommunen. Det finns också möjlighet för 13-18-åringar att träna gratis på 8 Gym i Kvevlax.

På sidan fritid.korsholm.fi finns mer information om alla programpunkter och där anmäler man sig också till de aktiviteter som kräver förhandsanmälan.

Fritidsavdelningen tar gärna emot tips och önskemål om aktiviteter och program som kunde ordnas i fortsättningen. Man får också gärna komma med önskemål om var i kommunen det kunde ordnas program.

Flera nyheter