Donera vinterkläder till behövande på Snällhetens vägg i Smedsby


Äger du en jacka som du inte använder? Nu har du möjlighet att ge den till någon som behöver den bättre än du.

Snällhetens vägg /Wall of Kindness

Under tiden 1-14.11.2022 kan invånarna i Korsholm ge bort jackor/vinterskor/mössor och vantar genom att hänga upp dem på ”snällväggen” vid Elly Sigfrids torg i Smedsby. Det är också fritt fram att ta vad man behöver från ”snällväggen”.

Initiativet Wall of Kindness startade vintern 2015 i Iran och fenomenet har sedan dess spridit sig över hela världen. Initiativtagare i Korsholm är Folkhälsan i Korsholm med stöd av Korsholms kommun. Vi kallar projektet Wall of Kindness/Vänlighetens vägg/Ystävällisyyden seinä.

Återanvändning är både klimatsmart och ekonomiskt hållbart

Intitiativet handlar om att visa engagemang och omsorg om vår medmänniska. Den som vill lämna sitt bidrag för att hålla en annan människa varm kan hänga det på ”snällväggen”. Förhoppningsvis hittar plagget en ny glad ägare. Folkhälsan och Korsholms kommun tackar för er hjälp.

–  Om många är med och bidrar kan vi åstadkomma mycket. Med snällväggen vill vi bidra till en bättre, tryggare och hållbarare miljö.  Att byta kläder är både klimatsmart och ekonomiskt hållbart, så det ligger riktigt rätt i tiden, säger verksamhetsledare Susanne West på Folkhälsan i Korsholm.

Det här är andra året i rad som Snällhetens vägg sätts upp i Korsholm.

Flera nyheter