Korsholms kommun gratulerar Vilpe till det nationella företagarpriset


Korsholms kommun gratulerar Vilpe varmt till det nationella företagarpriset. Priset är en fin erkänsla för företaget och kommunen, säger kommundirektör Rurik Ahlberg.

Pristagare på scen

Korsholms kommun har med glädje och stolthet tagit emot nyheten att det nationella företagarpriset i år går till Korsholmsföretaget Vilpe som tillverkar ventilations- och takprodukter.

– Vilpe har alltid trott på framtiden, också under sämre tider. Företaget satsar på ständig utveckling och har valt att göra många saker annorlunda. För kommunen är Vilpe ett drömbolag, säger Rurik Ahlberg.

Korsholm har som mål att bli landets företagsvänligaste kommun och har arbetat mycket för det den senaste tiden. Det är en fin erkänsla också för kommunen att företagarpriset går till ett Korsholmsföretag, säger Ahlberg.

–  Det är fint att Vilpe har valt att växa på orten och jag är glad över att kommunen har kunnat hjälpa bolaget att växa, genom bland annat markplanering.

Kommunen behöver framgångsrika företag som Vilpe

Också näringslivschef Matias Båsk gläds över att årets företagarpris går till Vilpe med huvudkontor och produktion på Fågelberget i Smedsby.

–  Ur vår synvinkel är det jättepositivt att Företagarna i Finland uppmärksammar ett företag som byggt upp sin verksamhet på Fågelberget ända från början, gjort stora investeringar och sysselsätter många i Korsholm.

Kommunen behöver och är glad över framgångsrika företag som Vilpe, säger Båsk.

Från kommunens sida är man också glada och tacksamma över att Vilpe aktivt deltar i kommunens företagsevenemang och berättar för andra företag om sin verksamhet och sina framtidsplaner.

– Det hoppas vi att Vilpe fortsätter med för det uppskattas av andra företag, säger Båsk.

Priserna delades ut på nationella företagardagarna

Priserna delades ut på de nationella företagardagarnas festgala i Tammerfors lördagen den 22.10 och priset togs emot av Eero Saikkonen för Vilpes del. Förutom Vilpe premierades också Eurajoen Romu och Norrhydro med årets företagarpriser. Priserna delas ut av Företagarna i Finland och Fennia.

Här kan du läsa mer om pristagarna inklusive motiveringar (på finska).

Foto: Emil Bobyrev

Flera nyheter