Ny tidtabell för Byabussen från och med 2023


Byabussen har en ny tidtabell från och med årsskiftet.

Via den här länken kan du bekanta dig med den nya tidtabellen.

Byabussen är en service som Korsholms kommun erbjuder sina invånare. Byabussen finns till för att hjälpa vardagen för alla kommuninvånare. Det är bara att ringa och beställa byabussen till din dörr dagen innan planerad resa från beställningsnumret 050 573 3142. Priset är endast 2,50 €/rutt. Byabussen kör från dörr till dörr och erbjuder barnfamiljer, rörelsehindrade och åldringar och också exempelvis personer med tunga matkassar en ypperlig hjälp.

Korsholmsföretaget Kb Tages Taxi och biluthyrning sköter verksamheten. Trafiken sker med en minibuss som gör regelbundna turer från vissa byar till Smedsby och Vasa längs fem bestämda rutter. Tidtabellerna är planerade så att en individuell service längs linjen är möjlig. Du kan stiga på eller av bussen var som helst under resan. Linjen är endast riktgivande och passagerarnas önskemål beaktas. 

Flera nyheter