Korsholms kommun grundar jubileumsfond för att stöda barns, ungas och äldres välbefinnande


Korsholms kommun grundar en jubileumsfond för att stöda barns, ungas och äldres välbefinnande. Det beslöt kommunfullmäktige på måndagens jubileumssammanträde.

Fullmäktige

För att fira kommunens dubbla jubileumsår inrättar Korsholms kommun en jubileumsfond med syfte att främja barns, ungdomars och äldres välbefinnande. Fondens namn är Korsholms jubileumsfond och dess grundkapital är 100 000 euro.

Avsikten är att eventuella donationer och testamenten till kommunen i fortsättningen kan kanaliseras till denna fond. Också kommunen kan göra tilläggsdonationer till fonden.

Kommunstyrelsen betalar en årlig avkastning på de medel som finns placerade hos kommunen. Kommunens välfärdsutskott disponerar över avkastningen.

Korsholm är en väldigt välmående kommun

I sina tal på jubileumssammanträdet lyfte kommundirektör Rurik Ahlberg och fullmäktigeordförande Christoffer Ingo fram både Korsholms historia och dagens Korsholm.

Fullmäktigeordförande Christoffer Ingo i talarstolen.

Rurik Ahlberg lyfte fram att 675-åriga Korsholm är en mycket välmående kommun i dag.

– Enkät efter enkät visar att invånarna uppskattar kommunen och ger den höga betyg. Befolkningen har ständigt vuxit och bland unga 20-34-åringar har vi en väldigt jämn fördelning, en av de jämnaste i landet. Det är ett hälsotecken och bra att bygga vidare ifrån, sa Ahlberg.

Christoffer Ingo passade på att tacka alla korsholmare som bidragit till kommunens utveckling.

– Jag vill å Korsholms kommuns vägnar rikta ett varmt tack till alla korsholmare som deltagit i det politiska beslutsfattandet, verkat som anställda inom kommunen, idkat näringsverksamhet, ordnat med kultur eller på något annat sätt bidragit till att vi har den kommun vi har i dag.

Lokaltillverkad jubileumsbakelse

På måndagskvällen fick fullmäktige också äran att vara först ut med att smaka på kommunens jubileumsbakelse som är gjord av den lokala konditorn Andreas Knip. Jubileumsbakelsen är en bakelse med chokladbotten och hallonmoussefyllning.

Korsholms jubileumsbakelse

– Choklad och hallon är smaker som passar både ung och gammal, säger Knip.

Bakelsen kommer att finnas till försäljning på alla Andreas Knips caféer inom kort.

Flera nyheter