Kom med och gör Korsholm till Finlands renaste kommun


Korsholms kommun deltar i Yles kampanj En miljon soppåsar 13.4–14.6. Målet med kampanjen är att inspirera människor att samla in en miljon påsar skräp i sin omgivning. Kom med och delta i skräptalkot!

människor med soppåsar i händerna

Korsholms kommun deltar i kampanjen En miljon soppåsar tillsammans med över 140 städer och kommuner. Förutom att vi gör en god gärning för miljön tävlar orterna i Finland om vem som samlar in mest skräp.

Delta i kampanjen 13.4 –14.6

Vi utmanar kommuninvånare, personal, skolor, daghem, föreningar och förtroendevalda att delta i kampanjen genom att samla skräp. Gör så här:

  1. Ta med dig handskar, en tom soppåse och en skräpplockartång.
  2. Gå ut i din näromgivning och plocka skräp. OBS! Om du plockar skräp i diken ska du bära reflexväst. Plocka inte skräp på vägar!
  3. Släng soppåsarna i ett sopkärl för blandavfall. Observera att till exempel glas, metall och batterier bör sorteras skilt.
  4. Ange de insamlade soppåsarna i Yles skräpräknare. Länken hittar du längst ner i texten.

Kommunen bjuder på soppåsar till skräpplockarna! 20-60-literspåsar kan hämtas vid Infopunkten i ämbetshuset. Man kan också använda egna soppåsar, storleken på påsarna spelar ingen roll.

Temavecka 2-7.5

Kommunen ordnar en temavecka för skräpplockning 2-7.5. Torsdag 4.5 ordnar grönområdesenheten en temadag för skräpplockning i Smedsby. Vi plockar skräp tillsammans och skräpplockare bjuds på korv, kaffe och saft.

Under temaveckan placerar vi också ut extra flak för blandavfall runtom i kommunen. Mer information om temaveckan senare!

Läs mer om kampanjen på Yles webbplats. Länk till nyheten.

Länk till skräpräknaren.

Foto: Johanna Kannasmaa /Yle

Flera nyheter