Företagarna bjuds på en fullspäckad evenemangshöst


Företagarna i Korsholm kan se fram emot en fullspäckad evenemangshöst. Våra evenemang kör igång i september med företagarfrukost, företagarfest och en temakväll om beskattning. Välkomna med!

Människor runt bord

Hösten inleds med en företagarfrukost på Hotel Vallonia den 5 september, företagardagen till ära. Korsholms kommun bjuder på frukost åt alla som förhandsanmält sig!

Temakväll om beskattning 13.9

Vår första temakväll i höst ordnas tillsammans med Skattebetalarnas centralförbund. Skattejuristen Johnny Örnberg föreläser på finska om olika företagsformer i beskattningen.

Kjell Nydahl från Vasek och Christoffer Granholm från Ernst & Young föreläser på svenska om beskattning vid företagsförsäljning och generationsväxling.

Höstens första företagarlunch 14.9

Höstens första företagarlunch ordnas 14.9 klockan 11.30-13 på Tesses café.Temat är Karriär-steget.

Vasa Settlements Karriär-steget är ett sysselsättningsprojekt som Österbottens arbets- och näringsbyrå och Vasa stad tillsammans finansierar. Projektet är för de arbetssökande som bor i Vasa eller i närkommunerna och har varit utan arbete över sex månader.

Karriär-steget hjälper både arbetssökande och arbetsgivare avgiftsfritt.

Sirpa Koivula, projektchef, berättar om Karriär-steget ur arbetsgivarens perspektiv. På lunchen deltar också arbetstränarna Veera Wainio, Johanna Rauhala och Sinikka Jalonen.

Höstens övriga företagarluncher ordnas 12.10, 9.11 och 12.12. Vi bjuder på lunch åt alla som förhandsanmält sig!

Företagarfest 15.9

Som en del av Korsholms kommuns pågående 675- och 50-årsjubileum ordnar vi en företagarfest på Berny’s fredagen den 15 september kl. 19. Näringslivsrådet i Korsholms kommun bjuder på en trerätters middag samt välkomstskål och program. Var och en betalar själv för drycker under kvällen. Anmälan är bindande, det finns 150 platser på festen. Platserna är för företagare som antingen är registrerade i Korsholms kommun eller som driver sin verksamhet i Korsholms kommun.

Mer information om alla våra företagsevenemang inklusive anmälningslänkar till evenemangen hittar du via länken.

– Vi har en händelserik höst att se framemot.Det har varit bra uppslutning på våra evenemang under året så jag hoppas att företagarna fortsätter att delta lika aktivt som tidigare. Våra träffar är, förutom infotillfällen, även utmärkta tillfällen att träffa andra företagare och stärka sina nätverk, säger kommunens näringslivskoordinator Johanna Långskog.

Korsholms kommun har som mål att bli Finlands företagsvänligaste kommun och jobbar aktivt för att erbjuda företag i Korsholm bästa möjliga verksamhetsförutsättningar.

Flera nyheter