Granholms Grönsaker är årets företagare


Rebecca och Tony Granholm som driver Granholms Grönsaker Ab i Petsmo har valts till årets företagare i Korsholm.

Kvinna och man i trädgårdsland.

Granholms Grönsaker är ett familjeföretag med över 20 års erfarenhet av grönsaksodling både för industri, storkök och butiker. Företagarna odlar själva på 40 hektar, och förmedlar från ytterligare cirka 100 hektar i närområdet.

Företagarna har byggt upp en framgångsrik verksamhet med en betydande marknadsandel i Finland och säljer också sina grönsaker på export. Företaget har visat upp en positiv ekonomisk utveckling samtidigt som företagarna har satsat på att utvidga verksamheten och investerat i större verksamhetsutrymmen.

Årets företagare i Korsholm premieras sedan år 2015 som ett samarbete mellan Korsholms kommun och Korsholms Företagare. Företagarna premieras lördag 4.11 på Kust-Österbottens Företagares traditionella företagarfest.

Mera information om Granholms Grönsaker finns på företagets webbplats.

Foto: Robert Bamm

Företagarnas storkors till Mikael Fredman

På företagarfesten 4.11 premierades också Korsholmsföretagaren och kommunpolitikern Mikael Fredman. Styrelsen för Företagarna i Finland tilldelade Företagarnas storkors nr. 324 till Fredman. Storkorset är den högsta formen av utmärkelse från Företagarna i Finland.

Företagarnas storkors är en hedersutmärkelse som tilldelas en person som, antingen som privat företagare eller genom sitt arbete för att främja privat företagande, har visat en enastående insats eller betydande engagemang i Företagarna i Finland eller dess medlemsorganisationer, i förtroendepositioner eller genom att delta i samhälleliga uppdrag på minst regional nivå med syftet att främja privat företagande.

Flera nyheter