Korsholms kommun deltar i Vasa & Korsholm Pride 10–16.6


Vasa & Korsholm Pride 2024 firas 10–16.6. I år ordnas en egen Pride-öppning i Korsholm tisdag 11.6. Kommunen flaggar också med regnbågsflaggor hela veckan.

Regnbågsflagga

För att uppmärksamma starten på prideveckan ordnar kommunen en egen Korsholm Pride-öppning tisdagen den 11.6 i samarbete med Regnbågsallians Svenskfinland och andra aktörer.

Programpunkter ordnas på tre ställen:

  • Ellys Sigfrids torg (Korsholmsvägen 74, Smedsby)
  • Ungdomsgården Ziti (Marknadsvägen 1, Smedsby)
  • Korsholms kulturhus, Korsholmssalen (Skolvägen 1, 65610 Korsholm)

Prideöppningen inleds med en queer bioförevisning klockan 13 i Korsholmssalen i Kulturhuset och fortsätter med välkomsttal på Elly Sigfrids torg klockan 15 och pridepyssel på ungdomsgården Ziti.

Välkomsttalet hålls av förvaltningsdirektör Marcus Beijar, fullmäktigeordförande Christoffer Ingo och Isabel Flemming, verksamhetsledare för Regnbågsallians Svenskfinland. På torget finns också alkoholfria regnbågsdrinkar, en käpphästbana i regnbågens färger, en färgläggningsstation och ansiktsmålning.

Programmet på torget och i ungdomsgården pågår klockan 15-18.

Allt program är kostnadsfritt och vi bjuder också på regnbågsbakelser till de 100 första deltagarna.

Prideöppningen ordnas av Korsholm Fritid & Kultur, Ungdomsinformations- och rådgivningstjänsten Decibel, Regnbågsallians Svenskfinland, Barnavårdsföreningen och Korsholms Teater.

Flaggning vid ämbetshuset och Kulturhuset

Under prideveckan flaggar Korsholms kommun med regnbågsflaggor vid ämbetshuset och Kulturhuset. Genom att flagga vill kommunen visa sitt stöd för sexuella minoriteter och personer med olika könsidentitet. Det här är tredje året som kommunen deltar i prideflaggningen. 

Korsholms kommun deltar också i den traditionella prideparaden som ordnas lördag 15.6 med start klockan 12.30 på Vasa torg. Alla är varmt välkomna med i paraden.

På Korsholms huvudbibliotek finns en utställning om regnbågslitteratur under veckan.

Trevlig pridevecka till alla!

Flera nyheter