Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Alexandra Wasberg


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Alexandra Wasberg. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten. Alexandra Wasberg.

Mitt namn är Alexandra Wasberg. Jag är 33 år och ett nytt ansikte i Korsholmspolitiken (SFP). Att jobba för lokalsamhället känns viktigt och meningsfullt för mig, därför ställde jag upp i valet i somras.

Utöver uppdraget som fullmäktigeledamot är jag ordinarie medlem i bildningsutskottet. Med tanke på att bildningsfrågor inverkar konkret på hur barnens och familjernas vardag ser ut i kommunen känner jag mig hedrad och taggad att göra bra ifrån mig på denna front. Jag har också ett samkommunalt uppdrag som styrelsemedlem i SÖFUK som engagerar mig.

Professionellt sett är det studier och forskning som gäller. Till utbildningen är jag utvecklingspsykolog och doktorerar som bäst i detta ämne. Jag läser också offentligt ledarskap på distans och jobbar emellanåt på olika utvecklingsprojekt, oftast inom bildningssektorn.

Privat kretsar livet mestadels kring att vara mamma till min sjuåriga dotter.

Det bästa med Korsholm enligt mig är alla byarna och deras unika särdrag. Detta i kombination med att Korsholm är så vidsträckt gör att det alltid finns något nytt att upptäcka här. Själv bor jag i Kuni.

Nämn tre viktiga saker i ditt liv.
Svårt! Det får bli abstrakta saker då: Kärlek, kunskap och driv!

Bok, ljudbok eller film? 
Också svårt, men måste jag välja blir det film.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Vatten släcker törsten bäst sägs det, så kör på det!

Flera nyheter