Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Christoffer Ingo


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Christoffer Ingo. Text, teksti: Korsholm, Mustarsaari. Tillsammans för dig - yhdessä sinua varten. Christoffer Ingo.

Jag, Christoffer är bonde från Älvbyarna, ekonomirådgivare på Österbottens Svenska Lantbrukssällskap och Korsholms kommuns fullmäktigeordförande. Privat är jag sambo med Jenni, tycker om att arbeta fysiskt på gården och trivs bäst i sällskap av familj, vänner och bekanta runt ett middagsbord.

I politiken är mitt mål, att tillsammans med andra förtroendevalda fatta beslut som gör korsholmarnas vardag bättre. Det betyder t.ex. att barn ska få gå i den bästa skolan, att företagen ska få det stöd de önskar av kommun och att Korsholm också i framtiden bistår med olika typer av välfärdstjänster som inte det kommande välfärdsområdet tar hand om. Och förstås mycket mer.

Gemensamt i allt jag gör och vill göra är att jag för saker framåt. Att se något utvecklas till det bättre och få vara en länk i kedjan som verkställer utvecklingen är orsaken till att jag gav mig in i politiken och därför är jag både stolt och glad över att få leda kommunfullmäktige i Korsholm, just i den tid vi lever i.

Av dig, bästa korsholmare önskar jag att du är i kontakt om det är något som just du funderar på. I Korsholm har vi inte råd att låta goda tips och idéer falla emellan och som fullmäktigeledamot och ordförande ser jag det som min och mina kollegors plikt att lyssna på dig.

Nämn tre viktiga saker i ditt liv
Familj och vänner, meningsfulla rutiner och just lämpligt väder.

Bok, ljudbok eller film?
Egentligen ingendera. Ser gärna på sport och läser helst facktidskrifter.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Mjölk eller öl. 😊

Flera nyheter