Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Kenth Nedergård


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Kenth Nedergård. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Jag ställde upp i kommunalvalet för att jag tycker att Korsholm fortsättningsvis ska vara en välmående och självständig kommun med ekonomin i skick. Jag jobbar för att hela Korsholm ska leva. El, vägar, vatten och avlopp, och tillgång till kommunal service inom rimliga avstånd är något som berör alla korsholmare och där vill jag vara med och påverka till det bättre.

Själv bor jag i Solf och där har vi våra egna utmaningar. Solf centrum behöver få nytt liv. Centrumområdet ska planeras om för mer liv och rörelse och för att få bort alla tomma gamla hus och utrymmen, som står övergivna. Nya tomter och bostäder behövs för såväl seniorer som unga.

I Solf har vi nu fått nya och fina utrymmen för daghem och skola och en fin skolgård. Nu ska vi sätta fokus på fritidsområdena. En ordentlig bollplan ska finnas i byn, gärna med konstgräs för största möjliga användningsgrad.

Jag jobbar själv dagligen med kommunens unika besöksmål: världsarvet Kvarkens skärgård. Vi behöver satsa mer på besöksnäringen och utveckla området så att vi klarar av att hantera de allt ökande besöksströmmarna. Jag är också aktiv inom Stundars, som är kommunens mest levande museum och också lockar besökare från när och fjärran.

Jag har hunnit vara förtroendevald i både Korsholm och Korsnäs under 30 år redan. För tillfället är jag invald i kommunfullmäktige i Korsholm, är medlem i kommunstyrelsen och fungerar som ordförande för samhällsbyggnadsutskottet, så mina kontaktytor är många.

Förutom politiken gillar jag musik; samlar på vinylskivor, sjunger i kör och går på konserter och teaterföreställningar alltid när jag hinner. Jag är bosatt i Solf, gift och har två vuxna barn.

Nämn tre viktiga saker i ditt liv
Jag har bidragit till Finlands framtid genom att skaffa två barn, som idag blivit vuxna och håller på att skapa sin egen framtid.

Musiken, som jag fyller min fritid med, skulle jag inte kunna leva utan. Jag är uppväxt med hårdrock och kommer att vara hårdrockare resten av mitt liv.

Solf är den bästa platsen på jorden. Här bor jag med min kära fru, vi trivs och här vill vi bo så länge det går.

Bok, ljudbok eller film?
Tidigare var det bok, numera är det film. Ljudboken går bort.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Av dessa alternativ väljer jag vatten. Energidrycker går definitivt bort – de gillar jag inte. Däremot blir blåbärssaft nr 1 om jag får skriva om frågan.

Flera nyheter