Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Monica Asplund


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Monica Asplund. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Jag är Monica Asplund, 59 år, bosatt i Solf. Jag har ett brinnande intresse för samhällsfrågor och särskilt planering, byggande och företagsverksamhet. Korsholm är en viktig del i Vasaregionen och Österbotten och genom en gemensam syn i till exempel Österbottens förbund bygger vi upp ett livskraftigt landskap som lockar många nya invånare.

Jag har sex barnbarn och jag vill att de ska få en trygg och kvalitativ uppväxt och utbildning. I mån av möjlighet ska jag bevaka allas vår rätt att få service på vårt modersmål inom vård och omsorg och i kontakter med myndigheterna. Som ordförande för Svenska Kvinnoförbundet i Korsholm arbetar jag för att alla ska behandlas jämlikt och rättvist inom vår kommun. Och jag hoppas att Korsholm snart blir en barnvänlig kommun enligt Unicefs modell. Vi är på god väg – Korsholm är en bra kommun att bo i!

Nämn tre viktiga saker i ditt liv.
Familjen, god hälsa, utveckling. I kommunen: Service nära, vägar, tomter.

Bok, ljudbok eller film? 
Bok.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Vatten.

Flera nyheter