Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Alf Burman


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Alf Burman. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Mitt namn är Alf Burman, jag är 70 år, född och boende i Koskö. Jag blev änkling 2007, när min hustru Gun 47 år gammal avled i cancer. Tillsammans har vi dottern Malin som bor i Sundsvall.

Jag är morfar till tre barnbarn. Sedan 2009 är jag förlovad och sambo med Majvor från Vassor.

Jag är utbildad snickare och målare men har inte jobbat med detta annat än som bilmålare i fyra år. Under 24 år har jag betjänat pälsdjursfarmare och bönder genom mina arbetsplatser Ostrobotnia Päls, Finska Foder och Hankkija-Lantbruk.

Fritiden består av mycket föreningsliv: jag är ordförande i Korsholms krigsveteraner samt i bowlingklubben Prickarna samt kassör i fem olika föreningar. Jag har också sedan 35 år flera uppdrag inom kyrkliga organ. Jag är intresserad av samhällsfrågor, bowling, släktforskning, dans och amatörteater, som har varit en stor del av min fritid under 45 år. Just nu är jag med i en grupp som skriver en bok om Koskö.

Jag är en social och ödmjuk person som har lätt att komma överens med folk.

Inom det kommunala har jag suttit med i fullmäktige sedan 2001. Under innevarande period är jag fullmäktiges andra vice ordförande. Jag sitter också med i välfärdsutskottet.

Att få ta del i samhällsbygget är intressant. Vår kommun är vacker, med skärgården och Finlands längsta bro och alla byar på fastlandet. En god service har vi för ung som gammal.

Nämn tre viktiga saker i ditt liv
Familj, vänner och friheten (tack vare våra krigsveteraner).

Bok, ljudbok eller film?
Bok.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Vatten och mjölk.

Flera nyheter