Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Åsa-Britt Forth-Snellman


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Åsa-Britt Forth-Snellman. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Jag Åsa-Britt är 63 år och bor i Tölby. Min familj består av man, två vuxna döttrar, varav en har familj och en studerar. Ett barnbarn, snart 2 år, som förgyller vardagen. Till vardags jobbar jag som avdelningsskötare på Vasa centralsjukhus. Jag gillar jobbet så pass att jag kommer att jobba ett år på ”övertid” innan jag går i pension. Fritiden tillbringar jag året om i stugan på Utterö, sommartid i vår fritidsbåt. Jag gillar att ströva i naturen, framförallt vid svamptider.

Jag är för andra perioden invald i fullmäktige, jag är ordinarie medlem i kommunstyrelsen, ordinarie medlem i bildningsutskottet och ersättare i koncernsektionen. Alla kommunala frågor intresserar, men bildningen och vården ligger mig närmast.

Vi måste tillsammans i fullmäktige jobba för att Korsholm är en attraktiv kommun att ha företag i, att bo och leva i. Det behövs mycket skattepengar för att kunna ge invånarna en så bra service som möjligt, det ser vi i budgettider, då pengarna skall fördelas. Jag vill att Korsholm profilerar sig som en kommun med god service nära invånarna, även utanför delcentra. Vi måste bidra till att GigaVasa utvecklas, det har Korsholm stor nytta av i framtiden. Med blicken framåt!

Jag blir glad om invånare kontaktar mig i olika frågor, annars vet jag inte vad man önskar att vi skall jobba för!

Nämn tre viktiga saker i ditt liv
Familjen, jobbet, naturen.

Bok, ljudbok eller film?
Bok, gärna en deckare.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Vatten, helt klart av dessa.

Flera nyheter