Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Isak Westerlund


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Isak Westerlund: Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Jag heter Isak Westerlund, en gift trebarnsfar. Till familjen hör också två hundar och en katt. Korsholm har varit min hemkommun i ungefär 20 år. Jag har hunnit bo i Vikby, Smedsby och Böle under dessa år. Till vardags jobbar jag som klasslärare i Gerby skola.

Kommunalpolitik är ett enkelt sätt att verkligen få vara med och påverka det som händer i vår egen kommun. Det talas mycket om politik och politiker, ofta i termer av för eller emot, men politik och samhällsbyggnad är sällan antingen eller. För det mesta handlar det om att få till synes motstridiga åsikter och intressen att hitta en gemensam väg framåt. Det handlar inte om att vinna MOT någon i politik, det handlar om att få ALLA att vinna, vilket är en verklig utmaning.

Korsholm är en mångsidig kommun, man hittar på många sätt stadens fördelar genom närheten till Vasa och de företag som redan finns och andra företag som förhoppningsvis kommer till Vasa-Korsholm-området. Samtidigt har vi naturen och byarna inpå med allt det positiva det innebär. Det händer mycket i Korsholm med omnejd just nu och jag är gärna med och drar mitt strå till stacken för Korsholm.

Nämn tre viktiga saker i ditt liv.
Min familj, min fru, mina barn. Allt annat går att ersätta.

Bok, ljudbok eller film?
Ljudbok, den bästa följeslagaren på cykelturen till jobbet.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Vatten.

Flera nyheter