Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Mikael Fredman


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Mikael Fredman. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Under 20 år innehade jag ledande positioner inom Medicentra, Österbottens Röntgen och Terveystalo, och år 2008 tog jag steget ut och grundade företagshälsovårdsföretaget Promedi. På Promedi fungerade jag som koncernchef tills jag gick i pension vid årsskiftet 2019–2020.

Företagarlivet har jag ändå inte lämnat bakom mig, jag har startat ett nytt företag som erbjuder konsulttjänster åt kommunala och privata vårdinrättningar och jag sitter i styrelsen i flera företag och bostadsbolag. Är dessutom ordförande för Kust-Österbottens Företagarförening.

Jag bor i egnahemshus i Smedsby med fru och hund och gillar att ”fixa och dona” hemma i huset och i trädgården. Vi har två vuxna barn som är utflugna, är nybliven morfar.

Nämn tre viktiga saker i ditt liv
Hälsan, familjen och hunden!

Bok, ljudbok eller film?
Film.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Vatten.

Flera nyheter