Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Patrik Pada


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Patrik Pada. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Jag heter Patrik och bor i Helsingby. Är ekonom men har hela mitt yrkesverksamma liv jobbat mest med IT-frågor. Jag jobbar som IT-chef på ett internationellt företag med kontor i Bryssel, men tack vara dom utmärkta förbindelserna vi har här i Korsholm så kan jag sköta 2/3 av mitt jobb från mitt eget lilla kontor hemma i Helsingby.

Till familjen hör min fru Linda och mina två tonårsdöttrar Emilia och Johanna. Ibland räknas också vår Golden Retriever Bella med, men det beror helt och hållet på hur smutsig/lerig/våt hon lyckats göra sig just den stunden någon råkar fråga.

Jag ställde upp i valet första gången 2017 av den enkla orsaken att jag kände att då fanns äntligen lite extra tid för mig att fundera på samhällsfrågor. Innan dess hade livet bestått av studier, jobb, husbygge, småbarnsuppfostran.

Sen dess har jag suttit med i fullmäktige, samhällsbyggnadsnämnden och direktionen för Korsholms gymnasium. Denna mandatperiod har dessutom kompletterats med plats i framtids- och utvecklingssektionen samt svenska bildningssektionen.

Korsholm är en lysande kommun med fin natur, bra service och ordentliga skolor. Det finns ändå mycket att förbättra och saker som kan göras ännu bättre. Samtidigt så måste vi också hänga med i den utveckling som sker, både när det gäller digitalisering och inom batteri-teknologin. Där har vi otroligt spännande utmaningar framöver!

Nämn tre viktiga saker i ditt liv

  1. Familjen! Frun och barnen är naturligtvis det som är det allra viktigaste i mitt liv.
  2. Har på senare år hittat den dolda sjömannen i mitt inre och nu trivs jag riktigt bra om jag kan ta en långtur med båten en vacker sommarkväll i vår underbara skärgård.
  3. Politiken tar också en stor del av min fritid. Samhällsbyggnaden och utbildningen i Korsholm är två områden som är viktiga för mig.

Bok, ljudbok eller film?
Trots att jag ibland uppskattar en riktigt bra bok (eller ljudbok) måste jag ändå svara film. Film har varit ett stort intresse sedan barndomen och i nuläget finns nästan 500 filmer i hyllan.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Inga bra alternativ alls, men om jag måste välja så blir det ändå energidrycken. Någon enstaka gång när man kör bil långa sträckor och det blir extra sent, så kan en energidryck vara riktigt god och uppfriskande.

Flera nyheter