Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Rebecca Åkers


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Rebecca Åkers. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Jag heter Rebecca Åkers och är hemma från Smedsby. Jag är nästan färdig ekonom, jobbar som ekonomisekreterare och håller på fritiden på med bland annat teater, musik, körsång och olika föreningar. Jag är den mellersta av fem syskon och älskar att diskutera och argumentera.

Jag har suttit i fullmäktige sedan år 2020 och sitter också i samhällsbyggnadsutskottet. Jag ställde upp i kommunalvalet för att jobba för jämlikhet, hållbarhet och välmående hos alla korsholmare. Jag vill alltid jobba för de svagaste i samhället och för att alla ska ha samma möjligheter. Det bästa med Korsholm är vår underbart vackra och varierande natur.

Nämn tre viktiga saker i ditt liv
Familj, vänner, musik.

Bok, ljudbok eller film?
FILM! Jag är en riktig filmnörd och ville tidigare bli filmregissör.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Blåbärssoppa.

Flera nyheter