Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Tomas Koskinen


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Tomas Koskinen. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Mitt namn är Tomas Koskinen, klasslärare från Kuni som jobbar i Smedsby-Böle skola. Jag och min fru Mia har sex barn, tre katter och två hundar. Nyligen fick vi också vårt första barnbarn. De två yngsta barnen bor ännu hemma och vi trivs i vår gamla bondstuga i Kuni by med naturen runt omkring. 

Mitt samhällsintresse har följt mej ända sedan barnsben och jag har nu påbörjat min andra period i Korsholms fullmäktige. Kristdemokraterna i Korsholm är mitt parti. Jag är också medlem i välfärdsutskottet och har även ett uppdrag i SÖFUKs kultursektion.

Att engagera sig i lokalpolitiken växte sakta fram under åren jag jobbade som rektor för Kuni-Vassor skola. Att jobba för de mindre enheterna och byarna ser jag som en viktig uppgift och därför kändes det naturligt att ställa upp en period till. För mej är rättvisa och jämlikhet viktigt, jag önskar att vi ska värna om varandra och dela resurserna rättvist inom kommunen oberoende av var man bor. 

Jag trivs tillsammans med familjen, ute i naturen och på sjön. Mina intressen är musik, körsång, byggvård, teknik och motion. 

Nämn tre viktiga saker i ditt liv.
Familjen, församlingen och vår fina natur.

Bok, ljudbok eller film?
Under de senaste åren har ljudboken blivit min favorit.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Blåbärssoppa tycker jag om.

Flera nyheter