Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Lena Gammelgård


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Lena Gammelgård. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Jag heter Lena Gammelgård, är född och uppvuxen i Björköby i Korsholms skärgård i en familj där socialt engagemang och föreningsaktivitet har varit en naturlig del av familjelivet. Efter studentexamen flyttade jag till andra sidan Kvarken och kom att bo i Umeå i 11 år för att sedan bli en så kallad återvändare med man och en dotter med på flyttlasset.

Jag har jobbat med rehabilitering under hela min yrkesverksamma karriär och startade för drygt tre år sedan tillsammans med en kollega ett företag som med ett helt nytt koncept erbjuder avlastning för närståendevårdare kombinerat med rehabilitering för den som vårdas. Att bli företagare och få möjlighet att erbjuda en helt ny serviceform är väldigt givande och känns som ett ypperligt sätt att använda den samlade kunskapen och erfarenheten efter många yrkesverksamma år.

Familjen har efter flytten från Umeå utökats med ännu en dotter och jag ser det som en otrolig förmån att barnen har fått växa upp i en trygg och naturskön miljö i en kommun med god service.

I Björköby finns det en stark tradition att arbeta tillsammans för byns bästa och föreningarna är många. Själv var jag med och startade Björkö byaråd och fungerade som ordförande under många år, vilket kom att bli min inkörsport i politiken. Efter en nyttig paus från politiken är jag nu åter en av kommunens beslutsfattare.

Jag ser fram emot givande diskussioner och goda beslut för kommunens bästa. Korsholm är en kommun med utvecklingspotential, här finns byar med unika särdrag, en företagsam befolkning, ett centralt läge och en vilja att utvecklas, det gäller bara att öppna ögonen och se möjligheterna med det vi har runt knutarna.

Nämn tre viktiga saker i ditt liv.
Familjen, närheten till havet och känslan av att leva i frihet.

Bok, ljudbok eller film?
Jag föredrar soffhäng framför TV:n och en bra film framom böcker, även om jag periodvis slukar deckare.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
I mitt glas vill jag gärna ha vatten av de tre alternativ som här gavs att välja mellan.

Flera nyheter