Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Marlene Ahlberg


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Marlene Ahlberg. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Jag heter Marlene men har sedan barnsben kallats Malena, hemma från Kalvholm men bor i Smedsby sen mer än 10 år. Blev invald i fullmäktige i somras och fick möjlighet att börja arbeta i framtids- och utvecklingssektionen och i bildningsutskottet, samt plats i näringslivsrådet och i direktionen för Korsholms gymnasium. Jag har fyra barn och en liten hund, är företagare och timanställd inom sociala sektorn. Morgonpigg och lite överaktiv.

Det bästa i livet är människorna, därför är det väl också det bästa med Korsholm, de människor som bor eller arbetar här, som vi ska producera kvalitativ kommunal service för. Med fyra barn har jag rätt bra insyn i skolsektorn, och jag har också varit aktiv i hem- och skolaföreningen vid Korsholms högstadium de senaste åren. Förutom detta så är böcker den krydda som ger mitt liv en guldkant, och jag är stolt över att vi förmodligen har Svenskfinlands bästa bibliotek i vår kommun.

Nämn tre viktiga saker i ditt liv.
Familjen, svamp- och bärsäsongen, att få resa.

Bok, ljudbok eller film?
Alla tre! Men utan en pappersbok andas jag inte många dagar.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Vatten, men jag saknar rödvin på listan…

Flera nyheter