Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Peter Back


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Peter Back. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Peter Back, 57 år, född och bosatt i natursköna Iskmo. Gift och har tre vuxna barn och två barnbarn.

Jag är utbildad ungdoms- och idrottsledare och har jobbat med det i största delen av mitt arbetsliv, två år i Korpo kommun och 19 år i Korsholms kommun. Jag har även utbildat mig till idrottsanläggningsmästare och kyrkvaktmästare. För tillfället arbetar jag som lägergårdföreståndare på lägergården Alskathemmet.

Idrott, friluftsliv och föreningsliv är det som präglat mitt liv. Jag har varit aktiv i många föreningar i kommunen, bland annat grundade jag Iskmo-Jungsund BK och verkade där många år som tränare och i styrelsen. I dagsläget är jag aktiv i föreningen Iskmosunden som handhar vandringsleden, skidspår och förbättringar av Iskmosunden som växer igen. På fritiden är det löpning, skidåkning, vandring och villaliv som gäller.

Jag sitter nu andra perioden i kommunfullmäktige. Jag vill jobba bland annat för kommunens byar, föreningar, daghem, vägar och skolor. Livskraftiga byar är jätteviktigt för Korsholm som är en så stor och utspridd kommun. Korsholm har många föreningar som gör ett otroligt jobb för våra invånare, detta bör stödas och uppmuntras, deras arbete är ovärderligt. Ungdomarna har börjat hitta tillbaka till sina rötter, åtminstone märks det i mina byar i Iskmo-Jungsund.

Delgeneralplanerna bör förverkligas för att lösgöra byggplatser i hela Korsholm. Lätta trafiklederna bör byggas ut i snabbare takt.

Nämn tre viktiga saker i ditt liv 

  • Familjen förstås. Glädjen att ha fått tre härliga barn och två barnbarn som man kan följa genom livets alla skeden.
  • Att ha haft möjligheten att jobba med det som man är intresserad av. Idrotts- och föreningslivet främst. Att få jobba med barn och ungdomar.
  • Fått vara frisk och kunnat utöva det som man är intresserad av. Knyta kontakter med härliga människor.

Bok, ljudbok eller film? 
Film: naturfilmer, äventyrsfilmer.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Blåbärssoppa (speciellt på Vasaloppet smakar den jättebra).

Flera nyheter