Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Alice Lillas


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Alice Lillas. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Jag heter Alice Lillas, är ekonomie magister och pensionerad rektor från Korsholms vuxeninstitut efter drygt 34 år i kommunens tjänst. Jag har även varit ordförande för delegationen för Svenska kulturfonden samt förtroendevald och ordförande för samkommunen Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur, Söfuk under 20 år och nämndeman i Korsholms tingsrätt.

Till Smedsby flyttade vi 1972. Våra två barn är vuxna och utflugna. Jag trivs i Korsholm och med livet på landet och bland vänner och bekanta.

Eftersom jag alltid varit intresserad av samhällsfrågor och hur vi kan göra samhället mera tillgängligt och öppet för alla medborgare gav jag mig in i politiken för fem år sedan. Målet är att tillsammans med övriga fullmäktigemedlemmar och tjänstemän arbeta för en god och mångsidig service för alla korsholmare, såväl unga som gamla och en god fördelning av kommunens skattemedel. Speciellt bör vi vara lyhörda för de äldres behov i dagens digitaliserade värld ­– ny och otillgänglig för många. Därför är det viktigt att du som korsholmare hör av dig beträffande önskemål, förbättringar, nya ideér mm. Nya initiativ föder nya möjligheter.

Fortbildning och livslångt lärande för alla är viktiga ledstjärnor i ett dynamiskt samhälle i tiden.

Korsholm skall VARA en attraktiv landsbygdskommun med klara framtidsperspektiv för service, boende och företagande. Det skall vi värna om och bygga på inför framtiden. Goda förutsättningar finns.

Förändringarna i samhället de närmaste åren kan bli stora då det österbottniska välfärdssamhället tar form, men tillsammans bör vi se till att alla får sin andel av den samhällsservice som nu skapas.

Nämn tre viktiga saker i ditt liv.

Familjen, barnbarnen, livet på landet

Bok, ljudbok eller film? 
Schindler´s List och Don´t cry for me Argentina glömmer jag inte.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Då väljer jag vatten.

Flera nyheter