Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Kristoffer Jansson


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Kristoffer Jansson. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Jag vill jobba för en stark och framgångsrik region och det innebär ett framgångsrikt och attraktivt Korsholm!

Vi har som mål att vara en av Finlands mest företagarvänliga kommuner. Samtidigt bör vi även kunna erbjuda attraktivt, tryggt, högkvalitativt och tillgängligt boende med fungerande närservice. Det beslut vi gör idag påverkar våra möjligheter att upprätthålla skolor och daghem i framtiden. Valet är vårt. Vi kan utveckla eller avveckla. Jag vill utveckla. Jag ställde upp i kommunalvalet för att jag vill främja samarbete över kommun-, parti-, region-, lands- och språkgränserna!

Jag bor själv i Österhankmo med min familj som består av dotter och sambo. Jag jobbar på VASEK, Vasaregionens utvecklingsbolag som marknadsföringschef på energiklustret med titeln EnergyVaasa Communications & Brand Manager. Innan det har jag jobbat som IT-projektchef i 13 år. Jag har tagit en ingenjörsexamen inom informationsteknik 2006 och 2017 fick jag en högre YH-examen inom teknologibaserat ledarskap. Jag har även hunnit vara aktiv som företagare under studietiden.

Världen vi bor i krymper hela tiden och det nya normala som exempelvis distansjobb öppnar för helt nya möjligheter för oss alla. Vi bör därför se till att dom som idag växer upp i regionen ser Korsholm som ett realistiskt alternativ att bo i även i framtiden. För det behöver vi proaktivt se till att vi jobbar för miljö-, pendling-, familje- och boendefrågor, samt även visa att vi proaktivt i kommunen tar emot all den förändring som sker i världen. Vi kan inte vänta på att världen ändras kring oss och sedan reagera, då är det för sent. Vi bör fokusera på vad vi här i exportregionen kommer att ha nytta av i framtiden tillsammans med alla övriga kommuner i regionen.

Idag jobbar vi med hela världen som vårt område. Vi bör se till att världen också vill jobba med oss.

Nämn tre viktiga saker i ditt liv.

  • familj
  • samarbete
  • miljön

Bok, ljudbok eller film?
Film.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Kaffe… Ja tack! Tätt följt av vatten och blåbärssaft och gärna på Helsingforsflyget.

Flera nyheter