Korsholms kommun deltar i Hållbarhetsveckan med mångsidigt program


Korsholms kommun deltar i Hållbarhetsveckan 26.9-2.10. Under veckan ordnar vi en hel del intressant program med hållbarhetstema.

Flygfoto av Karperö med texten Hållbarhetsveckan

Allt program som ordnas är tvåspråkigt om inte annat anges.

Måndag 26.9 klockan 18 –19.30 ordnar vi ett seminarium om hållbar utveckling i fastigheter och boende. Talare är Mikael Snellman, regionchef för YIT.

Länk till evenemanget: https://osterbotten.hallbarhetsveckan.fi/events/hallbar-utveckling-i-fastigheter-och-boende/

Tisdag 27.9 klockan 13 presenterar doktorand Mikko Peltola på Hanken en undersökning om miljökunskap, attityder och ekologiskt hållbart beteende i Korsholm. Föreläsaren är på distans.

Tisdag 27.9 klockan 14 föreläser Laura Järvinen på Jubileumsfonden för Finlands självständighet Sitra om kommunerna som lokomotiv för hållbar uteckling. Järvinens föreläsning hålls på finska och föreläsaren är på distans.

Länk till båda tisdagens föreläsningar: https://osterbotten.hallbarhetsveckan.fi/events/undersokning-om-miljoattityder-hanken-och-kommuner-som-lokomotiv-for-hallbar-utveckling-sitra/

Onsdag 28.9 klockan 12 –15 ordnar kommunen tillsammans med Stormossen ett hållbarhetsevenemang i Smedsby skolcentrum. Eleverna får möjlighet att testa sina kunskaper i sortering och samtidigt spela ett sorteringsmobilspel. Priser lottas ut bland deltagarna. Evenemanget är öppet för alla.

Länk till evenemanget: https://osterbotten.hallbarhetsveckan.fi/events/spela-sortera-och-vinn-miljon-gillar-%f0%9f%91%8d/

Torsdag 29.9 klockan 18 –20 ordnar kommunen ett seminarium om smarta energilösningar för företag. Länk till evenemanget: https://osterbotten.hallbarhetsveckan.fi/events/smarta-energilosningar-sparar-pengar-for-ditt-foretag/

Kommunens daghem och skolor ordnar också en hel del eget program för barnen under veckan. Det blir bland annat skräpplockning och fokus på att minska matsvinnet.

Hållbarhetsveckan lanserades i Österbotten 2019 och koordineras av Finlands svenska 4H. Meningen med temaveckan är att synliggöra temat hållbarhet och sprida goda exempel på hållbart agerande för en bredare allmänhet.

Hållbarhetsveckans webbplats hittar du allt program som ordnas i Korsholm och i hela Österbotten under veckan.

Flera nyheter