Årets marknad på Elly Sigfrids torg bjuder på program för alla åldrar


På fredag 12 maj är det marknad på Elly Sigfrids torg i Smedsby! Över 40 utställare deltar och i programmet finns garanterat något för alla.

illustration

Under marknaden ordnas program på och kring Elly Sigfrids torg och vid Kulturhuset.

– Marknaden är öppen för alla och vi hoppas på gemenskap och god stämning, säger fritidschef Mikael Österberg.

På Elly Sigfrids torg ordnas försäljning av mat, bakverk, hantverk och andra produkter. Föreningar ställer ut och berättar om sin verksamhet och på scenen bjuds det på musikunderhållning av Korsholmsgillet, Olli Orrenmaa och Stämmbandet. Dessutom är pop-up återvinningsstationen Mikromossen på plats.

För ungdomar bjuds det på skejttricks och korgbollstävling och ungdomsgården Ziti har öppet hela kvällen.

Vid Kulturhuset bjuds det bland annat på virtuella guidningar, körsång av Singsby sångkör och plantfredag med Omställning Österbotten. På plantfredagen kan man byta plantor och odlingsrelaterat material med varandra.

Kulturhusets café har öppet klockan 16-19 och Korsholms jubileumsbakelse finns att köpa till specialpris marknadsdagen till ära.

Ponnyridning, hoppborg och gatlopp

För barn ordnas också en hel del program vid Kulturhuset: bland annat gratis ponnyridning, Hopsis hoppborg och pyssel i Kulturhusets aula.

Kommunens idrottsavdelning ordnar Gatloppet i Smedsby i samarbete med IF 5 friidrott och för barn under 10 år ordnas Miniloppet där alla får medalj.

Vi ber er vänligen observera att Korsholmsvägen är avstängd för allmän trafik fredag 12.5 klockan 14-21 från rondellen vid Centrumvägen till korsningen med Olavsvägen.  Trafiken styrs om via Källängsvägen.

Du kan bekanta dig med hela marknadsprogrammet och kolla in listan på försäljare och utställare via den här länken.

Med Liftis buss nummer 6 kommer du snabbt och bekvämt från Vasklot och Vasa centrum direkt till Smedsby. Länk till busstidtabellen.

Marknaden på Elly Sigfrids torg är ett av huvudevenemangen under Korsholms pågående jubileumsår då kommunen firar både 675- och 50-årsjubileum.

Flera nyheter