Korsholms simhall öppnar måndag 24.6


Korsholms simhall öppnar för allmänheten måndag 24.6. Simhallen finns på adressen Torgvägen 2 i Smedsby och erbjuder bassänger för alla.  

simbassäng

Simhallen består av en 25-metersbassäng med fyra banor, en barnbassäng, en bubbelpool, en multifunktionsbassäng, en kallbassäng, en vattenrutschbana, en promenadbassäng med varmt och kallt vatten samt en plaskdamm. Vattenrutschbanan har illustrerats med havsmotiv av skolelever i Korsholm. De unga konstnärerna har fått sina initialer ingraverade i rutschbanan.

2732 grader varmt i bassängerna

Vattentemperaturen i de olika bassängerna varierar mellan 27 och 32 grader. I kallbassängen är temperaturen sex till åtta grader. 

I stora bassängen är vattendjupet i den grunda delen en meter och i den djupa delen två meter. Djupet i barnbassängen är 40 – 80 centimeter. 

– I simhallen finns utmärkta möjligheter för simundervisning, konditionssimning och vattenlöpning/vattengymnastik, säger idrottskoordinator Simon Granlund.

I kallbassängen är temperaturen 6–8 grader.

Granlund ser fram emot att barnfamiljer ska upptäcka simhallen. Det är värdefullt att barn får vattenvana och simning är ett fint sätt för familjer att umgås. Simningen är gratis för barn upp till sex år. 

I omklädningsrummen finns totalt 78 låsbara skåp. Det finns ett separat omklädningsrum för personer med specialbehov.

Öppet sex dagar i veckan i sommar

Under sommaren ordnas verksamheten i simhallen i mindre skala. Fram till 31 augusti har simhallen öppet måndagar till fredagar klockan 13 – 20 och lördagar klockan 11–16. Söndagar håller man stängt.

Från månadsskiftet augusti/september 2024 kommer simhallen att användas i full skala och ha öppet sju dagar i veckan. 

– Dagtid kommer den att i huvudsak betjäna skolelever och grupper. Morgnar, kvällar och veckoslut välkomnas allmänheten, säger Granlund. 

simredskap

För verksamheten i simhallen ansvarar förutom idrottskoordinatorn, två simlärare: Magdalena Storsved och Emilio Lassfolk. I simhallen finns också kassapersonal och simövervakare. TeeSe Botnia ansvarar för underhåll och teknik.  

– I början satsar vi på den primära verksamheten, men med tiden kommer vi att utveckla vårt koncept. Det finns fina idéer till programutbud, berättar Granlund.

Provsimning 10–11.6

Tillgänglig parkering har reserverats i anslutning till simhallens entré. Parkeringsrutor för övriga simhallsbesökare finns reserverade i slutet av Marknadsvägen. Dessa platser kommer att märkas ut så att besökarna hittar dem.  

– Vi utreder ytterligare möjligheter till parkering eftersom parkering allmänt taget är en utmaning i Smedsby centrum, säger Granlund.

Det ordnas provsimning för allmänheten i simhallen 10–11.6. Provsimningen är gratis men förhandsanmälning krävs, eftersom det finns ett begränsat antal platser. Man kan anmäla sig till provsimningen fram till fredag 7.6.

simbassänger

Simhallens öppettider

Öppet för allmänheten 24.6 – 31.8 2024:

 • måndag – fredag 13 – 20
 • lördag 11 – 16
 • söndag stängt 

Biljettkassan stänger en timme före stängning. 

Öppet för allmänheten / september 2024 – maj 2025:

 • måndag, onsdag, fredag 16 – 21
 • tisdag, torsdag 6:30 – 9, 16 – 21  
 • lördag 11 – 18
 • söndag 12 – 18

Vardagar kl. 9 – 16 är reserverade för gruppbokningar. 

Priser

 • vuxna 6 € 
 • 0 – 6 åringar i sällskap av vuxen gratis 
 • 7 – 15 åringar 4 € 
 • studerande, pensionärer, beväringar, civiltjänstgörare 4,50 €  
badvakt fotograferad bakifrån

Bilder: Christoffer Björklund

Flera nyheter