Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten: Stig Beijar


Korsholms kommunfullmäktige består av 43 förtroendevalda, men vem är de egentligen? I serien ”Tillsammans för dig – Yhdessä sinua varten” presenteras människorna bakom besluten.

Stig Beijar. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Jag heter Stig Beijar och har varit med i fullmäktige sen 1992, alltså i snart 30 års tid. Orsaken till att jag ställde upp då och att jag ännu är med är saker och projekt jag vill få förverkligat och genomfört. Mitt hjärta klappar främst för byarna i Korsholm, men även för näringslivsfrågorna. I politiken kan man inte nog upprepa faktumet att vår välfärd är helt beroende av de inkomster som företagen direkt och indirekt genererar.

Viktigaste saken i mitt liv är mina närmaste inklusive min labrador, mina vänner och bekanta. Sen är möjligheten att få jaga och fiska ett livselixir. Jag är ödmjukt tacksam för varje dag med god hälsa, så att man kan fortsätta kampen för det man tror på. Kampen för vår välfärd, för vägar, hav och sjöar, för vår kommun, vår region och vårt Österbotten.

Kampen mot allt oförstånd som lurar i vassen i dag.

Min favoritfilm är Änglagård. I varje by i Korsholm kunde man ha spelat in den filmen. Miljöerna, människorna och mentaliteten är precis som i Korsholm.

Flera nyheter