Invigning av Elly Sigfrids torg


Fredagen den 6 maj är det fest på Elly Sigfrids torg med marknad, Street Food, djur från Aava Kertun kotitila och en massa annat kul program. Kom och fira med oss!

Försäljning från bord på en marknad. Myyntiä pöydiltä markkinoilla.

Det är vår i luften och Elly Sigfrids torg vaknar till liv! Marknaden pågår klockan 16–21, programmet på scenen klockan 17–20.

Aava Kertun kotitila finns på plats med alpackor, lamm och kaniner klockan 17–19.

I samband med invigningen ordnas marknad klockan 16–21.

Programmet pågår klockan 17–20.

Program

17.00 Välkommen
17.15 Solf Blåsorkester och Sweet Voices från Korsholms vuxeninstitut samt en nutidsdansgrupp från Korsholms musikinstitut uppträder
18.15 Charles Plogman uppträder
18.45 Invigning och avtäckning av plakett med information om Elly Sigfrids
19.15 Alva Elle uppträder

Konferencier är Jasmin Granholm.

Det finns möjlighet att köpa street food, glass, varma syltgrisar, hembakat, mysli, sommarblommor, trasmattor och hantverk. På plats finns också företagare som berättar om sina tjänster.

Elly Sigfrids torg finns i centrum av Smedsby, Korsholmsvägen 74, 65610 Korsholm.

Utanför kulturhuset finns kommunens schackspel i jätteformat. Där finns också Sportoteket, passa på och prova idrottsredskap som finns till utlåning. I Kulturhusets aula säljs avskrivet material från biblioteket och i biblioteket kan man prova på det interaktiva spelet ”Magic carpet”. Biblioteket är öppet till klockan 19.

Korsholmsvägen i centrala Smedsby är avstängd 6.5 klockan 10–23 och trafiken dirigeras via Centrumvägen, Smedsbyvägen och Källängsvägen.

Flera nyheter