Andarnas Korsholm

Vi har grävt i arkiven och intervjuat folk för att få tag i kända spökhistorier- och platser i Korsholm. Historierna har vi bearbetat till audioguidningar – för att locka fram skräckrysningarna hos dig och ditt sällskap! Mörka höst- och vinterkvällar är perfekta tidpunkter för att besöka platserna och lyssna på spökhistorierna. Det enda du behöver är en smarttelefon med internetanslutning och hörlurar.
Bild: SLS arkiv 388

Norra Vallgrund

Skylt med skriven spökhistoria finns vid Skräddar-Antas stuga, Hamnvägen 22, Norra Vallgrund

Sov du lilla videung, Finnvikarna, Norra Vallgrund
Koordinater till platsen: 63° 13.532 N 021° 18.871 O
”Under en permission på 1940-talet cyklar Albert och Herman till Finnvikarna för att fiska. Männen ror hem mitt i natten, efter en hel dag ut på sjön. Utanför Haggisgrund, i Revelsviken på Replotsidan får Albert plötsligt syn på en pojke. Pojken ställer sig upp på en sten och börjar sjunga. Han är klädd i knäbyxor och är inte äldre än 10 år…”

Degerverkfrun, Karlsö, Norra Vallgrund
Koordinater till platsen: N 63° 13,881’ E 21° 12,221’
”Det är en tidig sensommarmorgon då Emil ska gå och plocka hjortron med sin fru Venla. Det har regnat på natten och marken är fuktig, luften värms snabbt av den stigande solen och skapar ett tunt täcke av dis över ängen. Det är alldeles vindstilla och tyst i skogen. Emil tittar upp över ängen och får plötsligt syn på en fasligt stor mänska…”

Iskmo, Grönvik