Information om jubileumsåret för föreningar och församlingar

Kommunen vill gärna ha hjälp av er föreningar och församlingar för att göra jubileumsåret till en riktig folkfest för Korsholm och korsholmarna!

Hur vill din förening / församling uppmärksamma kommunens jubileumsår? Har ni ett evenemang planerat som kunde passa in i firandet, eller vill ni kanske ordna ett alldeles nytt evenemang för att fira jubileet?

Föreningarnas och församlingarnas program kan vara allt från öppet hus till större tillställningar – ni har fria händer. Vi hoppas att alla korsholmare ska känna sig delaktiga i jubileumsåret, så alla typer av evenemang är välkomna. Vi vill gärna att jubileumsåret speglar både kommunen som helhet och alla våra delområden med sina egna särdrag och sin egen identitet.

Båtar som deltar i Postrodden.
Ett av de redan anmälda jubileumsevenemangen är traditionella Postrodden som går av stapeln 1.7 Arrangör är Björkö ungdomsförening.

Vi inkluderar era evenemang i jubileumsårets evenemangskalender och ger också era evenemang synlighet på kommunens sociala medier. Ni får också använda er av kommunens officiella jubileumslogo för marknadsföringen av alla Korsholm 675-evenemang. Logon finns att ladda ner här.

Föreningarna kan nu ansöka om bidrag för fritids-, idrotts- och kulturverksamhet samt byautveckling. Ansökningarna ska vara inlämnade senast 15.3 klockan 16.

Redogör i ansökan för alla evenemang ni ordnar under året så tas det i beaktande när bidragen delas ut.

Länk till aktuella bidragsansökningar.

Kom också ihåg att det finns möjlighet för er att ansöka om bidrag från stiftelser och fonder.

Från kommunens sida ordnar vi en marknad på Elly Sigfrids torg 12.5 och en jubileumsmässa i Botniahallen 18.11. Under båda tillställningarna är ni också välkomna att vara med och visa upp er verksamhet.

Via den här länken kan man anmäla sig till marknaden 12.5.

https://forms.office.com/e/pup2JMht06

Mejla oss information om era evenemang

Meddela oss på adressen info@korsholm.fi när detaljerna för era jubileumsevenemang har klarnat. Vi behöver en kort infotext (några rader räcker) där tidpunkt, plats, klockslag och evenemangets innehåll framkommer. Skicka gärna texten på både svenska och finska ifall evenemanget är tvåspråkigt.

Ihmisiä illallispöydässä.
Ett annat av jubileumsevenemangen: Byafest i Solf 7.10. Arrangör är Solf ungdomsförening.

Bifoga också en bild vi kan använda. Det kan till exempel vara en bild från ett tidigare motsvarande evenemang ni har ordnat.

Ni får också gärna använda er av jubileumsårets hashtagg #korsholmmustasaari675 när ni berättar om era evenemang på sociala medier.

Vi ser fram emot att tillsammans med er skapa ett oförglömligt jubileumsår!